Zaken doen met gesloten beurs

1 augustus 2018

Dinsdag 10 april vond voor de twaalfde keer de Beursvloer plaats, voor de derde keer samen met Midden-Delfland. Er werden 141 matches geregistreerd tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Een maatschappelijke organisatie zoekt expertise, ruimte of menskracht, en biedt daarvoor in ruil een activiteit die aansluit bij waar de organisatie goed in is. Een bedrijf wil maatschappelijk ondernemerschap handen en voeten geven en wil maatschappelijke organisaties steunen. Breng ze bij elkaar en kijk of ze wat voor elkaar kunnen betekenen – het idee van de Beursvloer in een notendop. Afgelopen dinsdag werd die gehouden in het Huis van de Stad, het stadskantoor aan het Stationsplein.

Tevredenheid, matches, betrokkenheid

Wilma Broeseliske van De Delftse Uitdaging, die de beursvloer organiseerde, moet nog even bijkomen van wat dit event heeft opgeleverd. “In elk geval volop tevredenheid van de deelnemers, maar veel belangrijker: 141 matches. Omgerekend in wat de maatschappelijke waarde daarvan is, kom je gauw uit op tienduizenden euro’s. Mooi, nog afgezien van de betrokkenheid die de Beursvloer heeft opgeleverd.”

Pitchen op het podium

Drie organisaties mochten hun vraag op het podium pitchen. Rode Fenix, die zelf bredeschool-activiteiten organiseert voor kinderen in Buitenhof, pitchte een vraag naar groente en fruit voor de kinderen. In ruil daarvoor zouden ze ondernemers die zich verbinden aan een gezonde leefstijl, met elkaar verbinden. Dat leverde een match op met Stichting JOGG. Scouting Schipluiden zocht hulp en steun voor het groot onderhoud van haar onderkomen, in ruil voor het aanbieden van kinderactiviteiten. Makro Delft bood deze hulp en steun aan. En Samenloop voor Hoop van het KWF vroeg om hulp bij de organisatie van de samenloop. Stichting Kijk Haar meldde zich daarvoor aan, in ruil voor naamsbekendheid en een overnachting op de popup-camping.

Winnaars

“Samenloop voor Hoop maakte nog veel meer matches”, licht Broeseliske toe. “De burgemeesters van Delft en Midden-Delfland, Marja van Bijsterveldt en Arnoud Rodenburg, wezen samen met Hovenier van der Heijden (de ‘winnaar’ van vorig jaar) de pitch van de Samenloop ook aan als de winnende pitch. Maar voor mij is elke match een winnaar – of nog beter: twéé winnaars. We gaan nu alle matches op een rij zetten en de maatschappelijke waarde daarvan uitrekenen. En, mocht je de Beursvloer gemist hebben: De Delftse Uitdaging biedt je de kans om 365 dagen per jaar een match te maken!”

Kijk voor meer informatie of een terugblik ook op de Facebookpagina van de Beursvloer Delft & Midden-Delfland. Op de foto (beschikbaar gesteld door Delft op Zondag) vlnr: Wilma Broeseliske met Chantal de Groot en Daniëlle van der Ende van Samenloop voor Hoop | Delft.

Bron: https://www.delft.nl/node/1239

Zoek

Het laatste nieuws

Succesvolle Beursvloer

Bedankt gastheer Festo en deelnemers voor een succesvolle beursvloer. Bekijk de foto’s en lees in het nieuwsbericht wie de matchbeker

Delftse Beursvloer 2024

De Maatschappelijke Beursvloer De enige beurs waar partijen onderhandelen met gesloten beurzen Op de beursvloer worden vragen van stichtingen en

Scroll naar boven