Wat we doen

om te blijven verbinden

Als Maatschappelijk makelaar

Matchen we vraag & aanbod!

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en maatschappelijk betrokken zijn.

De missie van de Uitdaging is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen stimuleren en organiseren om maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Door Maatschappelijk Betrokken te Ondernemen, laten bedrijven hun betrokkenheid bij de samenleving in hun eigen omgeving zien. Ons doel is samenwerking tot stand brengen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties door een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.
De Uitdaging is simpel gezegd een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van Materialen (spullen), Middelen (media) en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde). Een ondernemersnetwerk dat doet waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in hun directe omgeving te verbeteren. De Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. We stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen.

De Uitdaging matcht vraag en aanbod op diverse manieren. Denk daarbij aan activiteiten zoals:

De Matchgroep matcht continue aangemelde vragen & het aanbod en de Maatschappelijke Beursvloer als terugkerend groot match-event. Maar ook een Spullenbank om overtollige goederen een nieuwe bestemming te geven, de Kennisbank waarin ervaring, kunde en kennis beschikbaar worden gesteld en zelfs een Cadeautjesbank om kleine spulletjes in te zamelen die als cadeautjes mogen dienen.

De Matchgroep bouwt bruggen

tussen maatschappelijke vragen en ondernemend aanbod

Door een structurele samenwerking met een groep mensen uit het bedrijfsleven – de Matchgroep – bouwt de Uitdaging bruggen tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De mensen in de Matchgroep zijn ervaren ondernemers en werkgevers die beschikken over een groot gevarieerd netwerk en ze zijn bereid dit netwerk open te stellen.

Bij een aanvraag, op het gebied van zorg, welzijn, cultuur, sport of recreatie, van een vereniging of stichting die de Matchgroep accepteert, gaan de ondernemers aan de slag om een match te maken. De betrokken ondernemer stelt zijn of haar netwerk open en legt contact met een bedrijf dat de aanvraag kan en wil invullen. Zo dagen de matchgroep-leden telkens een ander bedrijf uit om ook maatschappelijk betrokken te ondernemen. De onderneming die de uitdaging aangaat neemt vervolgens contact op met de vragende maatschappelijke organisatie om de match daadwerkelijk te realiseren. In onderling overleg wordt afgesproken welke mogelijke tegenprestatie de maatschappelijke organisatie kan leveren in ruil voor de vraag die voor hen met gesloten beurzen wordt ingevuld.

 

Als jij als Maatschappelijke Organisatie of sociaal initiatief, durft te vragen dan… gaan wij op zoek naar de juiste match met Maatschappelijk Betrokken Ondernemers!

De Maatschappelijke Beursvloer

De enige beurs waar partijen onderhandelen met gesloten beurzen

Op de beursvloer worden vragen van stichtingen en verenigingen samengebracht met aanbod van het lokale bedrijfsleven. In ruil voor een realistische tegenprestatie helpen ondernemers Maatschappelijke Organisaties met gesloten beurs.

De Delftse Beursvloer is ook in 2024 weer terug!

De Delftse Beursvloer is terug. 
Op maandag 8 april zal alweer de 15e editie van de Delftse Beursvloer gaan plaatsvinden. Deze keer is de gastheer Festo die hun ruimte ter beschikking stelt.

Programma 8 april 2024 – Festo (Schieweg 62, 2627 AN Delft)

16:00 uur start workshop ‘fondsenwerving’*
17:00 uur opening Beursvloer
19:30 uur einde Beursvloer
* In samenwerking met Fonds1818 en de Delftse Fondsen verzorgen we deze keer een workshop ‘fondsenwerving. Voor de maatschappelijke deelnemers zeer interessant. Want hoe schrijf je eigenlijk een aanvraag, en hoe bouw je deze op? Bij wie moet je überhaupt zijn en wat moet er allemaal in je plan staan? Allemaal onderwerpen die voorbij zullen komen.

Hoe werkt het?

Tijdens de beursvloer onderhandelen vragers en aanbieders
met elkaar over materialen, diensten, kennis en kunde. Je ontmoet mensen die een oplossing of een kans bieden. Deelnemers zijn bedrijven, overheid, ondernemers en maatschappelijke organisaties (verenigingen, clubs, stichtingen, scholen en buurtinitiatieven). Al deze partijen hebben elkaar iets te bieden en de beursvloer maakt het mogelijk dat zij elkaar vinden. Tijdens een beursvloer ontstaan (duurzame) ontmoetingen en verbindingen die normaliter niet zo snel tot stand zouden komen.

De Beursvloer biedt kansen voor iedereen!

Of je nu Maatschappelijk Verbonden Ondernemer (MVO) bent, lid van een vereniging of bestuurder van een stichting of een andere non-profit organisatie.

Geslaagde Beursvloer 2023

Op dinsdag 12 september vond bij Rodi Media de Delftse Beursvloer  plaats.
Het was een interessant programma met als matchmeester Daniël Staakman. Vele diverse matches zijn gemaakt tussen maatschappelijk betrokken ondernemers en stichtingen en verenigingen. Al met al na 4 jaar weer live een geslaagde beursvloer. Klik hier voor de foto’s en luister naar het radio-interview met Wilma Broeseliske over de gehouden beursvloer. 

Wil je meer info over de 15e Delftse Beursvloer, hou de socials en het nieuws in de gaten of meld je direct aan via het formulier:

Hieronder kunt u zich aanmelden. Maar let op: Maak eerst een account aan en na opslaan klik bij Vraag en Aanbod toevoegen in het formulier de categorie Beursvloer aan!

Volgende editie

Maandag 8 april Beursvloer 15e Editie onze agenda >>

Terugblikken

op eerdere edities van de Beursvloer:

Vraag & aanbod

Laatst aangemelde openstaande vragen & aanbod voor de eerstvolgende Beursvloer:

Scroll naar boven