MVO maar dan anders!

doe mee met het leukste ondernemende netwerk

Over ons

Wat is de Uitdaging?

De Uitdaging is dé maatschappelijke makelaar van Nederland! Met meer dan 40 lokale Uitdagingen door heel het land waaronder onze lokale Uitdaging hebben wij het mooiste en leukste netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers. Samen met deze vrijwilligers uit het bedrijfsleven zorgen wij ervoor dat bedrijven kosteloos stichtingen en verenigingen ondersteunen. Wij zijn een ondernemersnetwerk dat doet.

“We werken zelfstandig lokaal met de kracht van de landelijke organisatie”

Waarmee ondersteunen we stichtingen en verenigingen?

Wat hebben we te bieden voor ondernemers en bedrijven?

We zien dat stichtingen en verenigingen vaak mooie ideeën hebben, maar dat de uitvoering ervan niet altijd van de grond komt. Meestal komt dit omdat er te weinig geld, tijd of kennis aanwezig is.

Maatschappelijke organisaties kunnen in dat geval bij hun lokale Uitdaging een aanvraag indienen voor Materialen, Menskracht of Middelen. Met deze aanvraag gaat de lokale Uitdaging aan de slag. Samen met de bedrijven uit het netwerk wordt er gekeken hoe de vraag kan worden ingevuld. Als er een bedrijf is die de vraag kan invullen dan spreken we van een match.

Wat hebben we te bieden voor ondernemers en bedrijven?

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen wordt steeds belangrijker. Wij helpen bedrijven met de invulling van hun maatschappelijke bijdrage.

Door samen met de Uitdaging ondersteuning te bieden aan stichtingen en verenigingen draag je bij aan een mooiere samenleving en toon je als bedrijf je maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast kom je als ondernemer ook in contact met allerlei bedrijven uit dezelfde regio maar ook met bedrijven uit het landelijke netwerk.

Oftewel de ultieme kans om je eigen netwerk te vergoten!

Betrokken mensen

dragen de Delftse Uitdaging

Zonder de juiste mensen op de juiste plek zou er geen Uitdaging zijn. Mensen die geloven in een samenleving waar iedereen meedoet en bijdraagt. Mensen die ondernemers willen stimuleren op lokaal niveau maatschappelijk betrokken te zijn. Mensen die willen bemiddelen in Menskracht, Materiaal en Middelen om maatschappelijke organisaties te helpen en mensen die een zelfstandige stichting zoals de Uitdaging willen organiseren, adviseren en helpen in de dagelijkse uitvoering.

Een Lokale Uitdaging wordt gerund door de manager of coördinator. Deze heeft een aantal taken die essentieel zijn voor de activiteiten van de Uitdaging. De manager is de spin in het web die zorgt voor de continuïteit van de stichting en op zoek gaat naar nieuwe vormen van samenwerking. Bij het leggen van verbindingen tussen vragers en aanbieders doet de manager regelmatig een beroep op de matchgroep, die is samengesteld uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld. Samen zorgen ze voor de opvolging van vragen en aanbod. Naast het operationele team dat bestaat uit de manager met vaste ondersteuners en de matchgroep bestaat de organisatie van de stichting uit een bestuur en een adviesgroep die nauw met elkaar samenwerken.

Hieronder stellen we je graag voor aan de betrokken mensen die de Uitdaging dragen.

Wilma Broeseliske - Projectmanager Boost

Projectmanager Boost

De spin in het maatschappelijke web

Wilma Broeseliske is onze projectmanager Boost en tevens eigenaar van Faith in Company. Haar passie is het bewust maken van onbenut potentieel in mens, organisatie en samenleving. Kernwoorden: alles en iedereen is met elkaar verbonden.

“Durf uniek te zijn!”

Jori Noordhoek - projectmanager Beursvloer

Projectmanager Beursvloer

De spin in het maatschappelijke web

Jori Noordhoek is onze projectmanager Beursvloer en tevens eigenaar van Your Event. De commerciële projecten wisselen de maatschappelijke projecten heel fijn af en zorgen voor een mooie balans. Alle projecten en evenementen staan in het teken om Delft leuker, mooier en beter te maken.

“Het gaat om de beleving!”

De Matchgroep

brengt maatschappelijke vraag met ondernemend aanbod samen

De Matchgroep bestaat uit enthousiaste ondernemers uit het bedrijfsleven van de gemeenten Delft en Midden-Delfland. Zij zetten zich allemaal als vrijwilliger in. Deze matchmakers helpen vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Zij stellen hun netwerk ter beschikking om matches te sluiten. Deze Matchgroep stimuleert het bedrijfsleven en de maatschappelijke ondernemingen om betrokken en betekenisvol te ondernemen. Ze zijn goed in het denken in mogelijkheden en helpen de oplossingen in de praktijk te brengen.

Wat doen ze precies?

Vragen van stichtingen, verenigingen en buurtinitiatieven of het aanbod vanuit het bedrijfsleven of maatschappelijke ondernemingen dient u in via onze site. Als de vraag of het aanbod past bij de werkzaamheden van onze Uitdaging:
1. Dan publiceren wij deze op onze website
2. Dan gaan onze matchmakers aan de slag. Zij zoeken in het netwerk naar een partij waarmee een match gemaakt kan worden.
Als het is gelukt dan hebben we weer een gerealiseerde match!

De Matchgroepleden zijn actief op de Beursvloer en treffen elkaar online om nieuw binnengekomen vragen, aanbiedingen en ontwikkelingen te bespreken.

Bianca OostermanBianca Oosterman Coach
Thea ArkesteijnDe Knollentuin CO
Karel BeversDelft voor Elkaar
Wilma BroeseliskeFaith in Company
Jacqueline BuzingGemeente Delft
Bruun van
der Steijt
Gemeente Delft/diverse vrijwilligersorganisaties
Nico JouweNico Jouwe Freelance Journalist – Moderator
Nicolette HofmanGemeente Midden-Delfland
Ilonka OuwendijkPieter van Foreest
Angela van EssenRabobank ZH-Midden
Judith van BeekStichting Welzijn Midden-Delfland
Guido BindelsWerkse!
Marcella BaliceWestvest Notarissen
Marjon JansenWoonbron

Het bestuur

houdt de koers op onze doelstellingen en missie

Het bestuur van de Uitdaging is verantwoordelijk voor het realiseren van onze doelstelling en missie, het genereren van de Founders, het bijeenbrengen van de Adviesgroep en voor het aansturen van de manager.

Cor van der Wel, VoorzitterWerkse!
Joris Kleinveld, SecretarisAuxilium
Mahnaz Taheri, PenningmeesterSimorgh Advies en Project
Yvonne Jongeneelen

Yvonne Jongeneelen coaching

Scroll naar boven