Tropical “pink” event Kijk Haar!

19 juli 2018

TROPICAL PINK EVENT KIJK HAAR!

Aan het kleurenpalet van Delft, zo bekend vanwege haar Delftsblauwe aardenwerk en de band met de Oranjes, werd vrijdagavond 13 juli de kleur roze toegevoegd.

Allemaal enthousiaste 50+ vrouwen waarvan de meesten beschikbaar zijn voor een nieuwe job, waren in vol ornaat of juist in hun heel subtiel gestylde ensembles naar het WestCord Hotel in Delft getogen voor het Zomer Event van Kijk Haar!

Een event waar maanden van voorbereiding aan vooraf ging. Stukje bij beetje werd er door een bevlogen team gewerkt aan een afwisselend prikkelend programma waarbij geen detail over het hoofd werd gezien.

Adinda Keizer
Adinda Keizer

Bij de entree was de beeldbepalende kleur roze van Kijk Haar! niet te missen. Dames omhelsden elkaar als goede bekenden en vriendinnen en hadden genoeg stof om bij te praten. Vele deelneemsters aan het coaching programma en de netwerkwandelingen vormden met een drankje gezellige groepjes bij elkaar, voordat ze de ruimte betraden voor het volgen van het avondvullende programma. Er waren ook nieuwe werkzoekende dames van de partij die door hun netwerk, pers en social media op het event afkwamen.

In het midden van het door IKEA geïnspireerde WestCord Hotel, dat deze avond belangeloos de ruimte ter beschikking stelde, bevindt zich het Atrium. Ook in de 15 meter hoge ruimte was de kleur roze niet te missen.

Een ballonnenboog gaf de ruimte sfeer, bloemen en gezellige zitjes completeerden het geheel. Er was voor iedere bezoeker een overheerlijke appelpunt van Otelli Gelateria & Espressobar en gedurende de avond waren er lekkere gezonde snacks en knabbeltjes, die ons door Jumbo ter beschikking waren gesteld.

Antonia van Dijk
Antonia van Dijk

Na de welkomstwoorden van Emmy van Dalen, de dag- of beter gezegd de dag/avondvoorzitter en van de initiator van Kijk Haar, Patty Knoops, opende Wilma Broeseliske officieel het Zomer Event. Wilma is een vrouw die weet wat er in Delft speelt en met haar grote sociale hart betrokken is bij vele mooie initiatieven en trajecten. Met de voor ons zo bekende liefdevolle energie sprak ze de aanwezigen toe en maakte ze en passant een vlog, die inmiddels op social media gedeeld is. (Vlog)

Aansluitend op haar woorden kwamen er vier diverse dames in beeld; allen met hun eigen expertise maar met dezelfde missie om de vrouwelijke werkzoekende professionals een hart onder de riem te steken.

Adinda Keizer leerde ons in vogelvlucht de fijne kneepjes van het voeren van een goed netwerkgesprek en stipte daarbij de verschillen aan tussen vrouwen en mannen.

Antonia van Dijk kreeg de dames in beweging met haar lachworkshop en kreeg daarnaast de lachers op haar hand met haar hilarische gedicht over het verval bij vrouwen en mannen. Haar les was, ga de ouderdom niet kunstmatig te lijf want er is geen beginnen aan! Wees juist trots op iedere rimpel!

Else Hardjopawiro
Else Hardjopawiro

Een verhaal over leven, ups en downs, passie en verlangen deelde Else Hardjopawiro, coach en mode-ontwerpster, met haar publiek.

Kristel Zweers
Kristel Zweers

Het dak ging er af toen Kristel Zweers, cabaretière en stand-up comedian, afsloot met een inkijkje in haar leven (waarbij de onderwerpen seks en ongemakken van het ouder worden op een ludieke manier onder de loep werden genomen). De ruimte vulde zich met veel energie door de schaterlach van de dames die aan haar lippen hingen. Er waren heel wat waaiers nodig om het hoofd koel te houden.

Powervrouw Dominique Apon!
Powervrouw Dominique Apon!

Eén specifieke sterke vrouw kreeg deze avond alle aandacht: Powervrouw Dominique Apon! Zij kwam twee jaar geleden bij Kijk Haar! in beeld als werkzoekende 50+ vrouw tijdens het coaching programma. Ze leverde daaraan waardevolle bijdragen en was geregeld in beeld bij de netwerkwandelingen. Na vele inspanningen, waaronder het schrijven van bijna 500 sollicitatiebrieven, lukte het haar om een vaste baan te bemachtigen bij de gemeente Delft. Dolgelukkig maar vooral verrast was ze over haar verkiezing tot Kijk Haar! Powervrouw 2018!

Verrassingen waren er ook voor de andere dames in de zaal. Dankzij een aantal sponsors was er een overdaad aan kleine en grote cadeaus, bedacht en verzorgd door het kernteam achter het event. Daarnaast kregen de deelnemers de kans zelf ook iets weg te geven aan elkaar, in de vorm van een dienst, een kopje koffie of allerlei andere zaken, die tijdens de avond uitgewisseld werden.

Niemand ging met lege handen naar huis want iedere bezoekster kreeg een goedgevulde goodiebag mee!

DJ Bennie zorgde voor een lekker muziekje tussendoor en een muzikale afronding van dit event op deze zonovergoten zomerse dag! De in het roze uitgedoste ladies, de teamleden en gasten keerden vrolijk en geïnspireerd huiswaarts, even verderop zakte het oranje hemellichaam in zee en kleurde de hemel boven Delft hemelsblauw.

(door Pieter van Stein en Patty Knoops)

Het bevlogen team!
Impressie
Impressie
Search

Het laatste nieuws

Delftse Beursvloer 2024

De Maatschappelijke Beursvloer De enige beurs waar partijen onderhandelen met gesloten beurzen Op de beursvloer worden vragen van stichtingen en

Scroll naar boven