Perspektief dinnershow

9 juli 2018

Op 29 juni ontving Perspektief op de voorlopig(?) laatste dinnershow, niemand minder dan burgemeester Marja van Bijsterveldt.

Op 29 juni ontving Perspektief op de voorlopig(?) laatste dinnershow, niemand minder dan burgemeester Marja van Bijsterveldt. Zij verwoordde de kern van de dinnershow als volgt:

“De dinnershow is een prachtig, verbindend initiatief dat mensen vanuit heel verschillende achtergronden bij elkaar aan tafel brengt”

Met 6 dinnershows heeft Perspektief de werkplaats van de voormalige Fordgarage in de wijk Voorhof omgetoverd tot een plek voor verbinding, vermaak en ontmoeting. In een wijk die kleurrijk en divers is, en één van de meest dichtbevolkte wijken van Nederland. In totaal hebben ruim 1.500 deelnemers genoten van de dinnershows.

Verbinding tussen Delftenaren, organisaties en het bedrijfsleven op een culinaire manier vorm geven, waarbij maaltijden klaargemaakt worden door vrijwilligers, ondernemers en cliënten van Perspektief. Tijdens de avonden wordt er een podium geboden aan betrokken organisaties, ondernemers en delfts (opkomend) talent en entertainment.

Bij de laatste dinnershow van deze serie was de burgemeester te gast. (Foto: PR)

Reacties van de gasten
Leon (46 jaar) inwoner uit Delft leeft in een isolement en kampt met diverse problemen. Hij heeft behoefte aan ongedwongen situaties en contact. Leon geeft aan dat hij uitkijkt naar de dinnershows en heeft een eerste stap gezet om met anderen in contact te komen. Het isolement is nog wel aanwezig, maar avonden zoals bij de dinnershows en de inmiddels bekende gezichten zorgen mede voor lichtpuntjes.

Wil (74 jaar) inwoner uit de wijk Voorhof: Wil kwam samen met een vriendin naar de dinnershows en is in contact gekomen met leeftijdsgenoten waardoor vriendschappen zijn gesloten. Wil is op alle dinnershows geweest en geeft aan het belangrijk te vinden om op de hoogte te blijven door de verschillende thema’s in combinatie met de gezelligheid. “Het zijn kansen die aan de gasten geboden worden en kansen moet je grijpen”, zegt Wil.

Een Delftse ondernemer geeft aan dat een dergelijk concept in Delft uniek is en hard nodig is om de verbinding te maken tussen het bedrijfsleven en de maatschappij, want zo zegt hij: hoe was ik anders met iedereen in contact gekomen?

Wij bedanken al onze gasten, sponsoren, vrijwilligers, ondernemers, fondsen en klanten van Perspektief voor het mogelijk maken van dit bijzondere initiatief. Wij hopen op een vervolg!

Wat is uw ervaring met de dinnershows? Mail het ons op reserveringen@perspektief.nl o.v.v. ervaringen.

artikel van delftopzondag.nl

Zoek

Het laatste nieuws

Succesvolle Beursvloer

Bedankt gastheer Festo en deelnemers voor een succesvolle beursvloer. Bekijk de foto’s en lees in het nieuwsbericht wie de matchbeker

Delftse Beursvloer 2024

De Maatschappelijke Beursvloer De enige beurs waar partijen onderhandelen met gesloten beurzen Op de beursvloer worden vragen van stichtingen en

Scroll naar boven