FONDS 1818 FESTIVAL Zaterdag 9 juni

4 juni 2018

KOM JE OOK? FONDS 1818 FESTIVAL

Zaterdag 9 juni
11.00 – 18.00 uur
Grote Kerk Den Haag fonds 1818 festival

Op zaterdag 9 juni vindt in en om de Grote Kerk in Den Haag het Fonds 1818 Festival plaats. Iedereen is welkom op deze gratis toegankelijke feestdag voor jong en oud. Het festival puilt uit van de creatieve activiteiten en swingende optredens, maar biedt ook ruimte aan inspirerende ontmoetingen, duurzame producten, historische mijlpalen en wensen voor de toekomst. Letterlijk hoogtepunt van de dag: de klim in de kerktoren die je onder begeleiding van een gids kunt maken.

De locatie van het Fonds 1818 Festival – de imposante Grote Kerk in het hart van Den Haag, pal tegenover het pand van het fonds – benadrukt de bijzondere reden van de feestdag: het 200-jarig jubileum van de Nutsspaarbank en Fonds 1818. Tal van maatschappelijke organisaties die Fonds 1818 in de afgelopen jaren heeft ondersteund, presenteren hun initiatieven. Zij doen dit in de vorm van workshops, demonstraties en optredens.

Buitenpodium
Op het buitenpodium, waar muzikanten, zangers en dansers hun krachten bundelen in cross over-acts, vinden doorlopend optredens plaats. Op het programma staan onder meer Jam de la Crème en The Magic Mumble Jumble, breakdance-crew de Heavy Hitters, Jennifer Ewbank en Cantamare, Ballet van Leth, Afrodansers en Jeugdcircus Circaso.

Doe mee!
Groene vingers, theatrale fantasieën en vindingrijke geesten: iedereen kan zijn talenten tonen óf ontdekken. Zo kun je bankbiljetten ontwerpen en drukken bij de Grafische Werkplaats, afgedankte apparaten een nieuw leven geven in het Repair Café, aan een spijkerbroek hangen bij scouting De Rimboejagers, een robotje in elkaar sleutelen met het Digital Art Lab, kruidenolie fabriceren en naar wormen speuren bij de Tuinen van Mariahoeve, meespelen met het poppentheater van het onvervalst Haagse gezelschap Koos en Kleppie Konténâh en nog véél meer. Voor kinderen een walhalla (voor hun ouders waarschijnlijk stiekem ook), voor de maatschappelijk bewuste bezoeker één grote inspiratiebron en voor Fonds 1818 een uitgekomen wens om al die bevlogen initiatiefnemers op deze manier te belichten en bedanken. Naast alle activiteiten zijn veel ondersteunde organisaties te vinden op de twee festivalmarkten: de informatiemarkt in de kerk en de streekmarkt met duurzame producten buiten de kerk.

Wat is jouw idee?
Raak je geïnspireerd door de initiatieven of loop je al langer rond met een eigen idee voor een betere buurt of maatschappij? Dan kun je ter plekke je plannen uit de doeken doen. De adviseurs van Fonds 1818 staan de hele dag voor je klaar om één-op-één ideeën te bespreken, vragen te beantwoorden of gewoon even een praatje te maken.

Koor van bijna duizend zangers
Een van de hoogtepunten van de dag is de Fonds 1818 Sing Along: een koor van bijna duizend zangers dat speciaal voor deze gelegenheid is gevormd. Het megakoor trekt zijn spoor vanaf het Paard op de Prinsegracht naar het festival, waar het om 13.15 uur zal optreden. De muzikale begeleiding: het carillon van de Grote Kerk en een koperensemble dat hoog vanaf de kerktoren blaast. De Sing Along vindt plaats in de aanwezigheid van een zeer bijzonder gezelschap: de negentien burgemeesters van alle regiogemeentes waarin Fonds 1818 actief is – van Hillegom tot aan Delft – én de burgervader die zeker niet over het hoofd mag worden gezien: de burgemeester van Madurodam.

Radio West
Speciaal voor het Fonds 1818 Festival bouwt Radio West zijn studio op in de Grote Kerk. Een nostalgisch bruin café vormt het decor van het populaire radiostation dat de hele dag vanaf het festival uitzendt. De tentoonstelling over de geschiedenis van de Nutsspaarbank, de presentatie van het bij de expo aansluitende boek Goed Geld van Wim Willems en Henk Looijesteijn (tussen 14.00 en 15.00 uur), de klim naar het balkon van de kerktoren (met een gids die bij zo’n beetje elke traptrede een verhaal heeft), de vrolijke inspanningen bij alle workshops en activiteiten; het komt ongetwijfeld allemaal voorbij in de feestelijke live uitzending. Een van de belangrijkste boodschappen aan de luisteraars kan op deze plek alvast worden verklapt: beleef het Fonds 1818 Festival vooral niet vanuit je luie stoel bij de radio, maar kom naar de kerk!

www.fonds1818.nl/

Zoek

Het laatste nieuws

Delftse Beursvloer 2024

De Maatschappelijke Beursvloer De enige beurs waar partijen onderhandelen met gesloten beurzen Op de beursvloer worden vragen van stichtingen en

Scroll naar boven