Zaken doen met gesloten beurs

Afgelopen dinsdag vond voor de twaalfde keer de Beursvloer  plaats, voor de derde keer samen met Midden-Delfland. Er werden 141 matches geregistreerd tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Een maatschappelijke organisatie zoekt expertise, ruimte of menskracht, en biedt daarvoor in ruil een activiteit die aansluit bij waar de organisatie goed in is. Een bedrijf wil maatschappelijk ondernemerschap handen en voeten geven en wil maatschappelijke organisaties steunen. Breng ze bij elkaar en kijk of ze wat voor elkaar kunnen betekenen – het idee van de Beursvloer in een notendop. Afgelopen dinsdag werd die gehouden in het Huis van de Stad, het stadskantoor aan het Stationsplein.

Tevredenheid, matches, betrokkenheid

Wilma Broeseliske van De Delftse Uitdaging, die de beursvloer organiseerde, moet nog even bijkomen van wat dit event heeft opgeleverd. “In elk geval volop tevredenheid van de deelnemers, maar veel belangrijker: 141 matches. Omgerekend in wat de maatschappelijke waarde daarvan is, kom je gauw uit op tienduizenden euro’s. Mooi, nog afgezien van de betrokkenheid die de Beursvloer heeft opgeleverd.”

Pitchen op het podium

Drie organisaties mochten hun vraag op het podium pitchen. Rode Fenix, die zelf bredeschool-activiteiten organiseert voor kinderen in Buitenhof, pitchte een vraag naar groente en fruit voor de kinderen. In ruil daarvoor zouden ze ondernemers die zich verbinden aan een gezonde leefstijl, met elkaar verbinden. Dat leverde een match op met Stichting JOGG. Scouting Schipluiden zocht hulp en steun voor het groot onderhoud van haar onderkomen, in ruil voor het aanbieden van kinderactiviteiten. Makro Delft bood deze hulp en steun aan. En Samenloop voor Hoop van het KWF vroeg om hulp bij de organisatie van de samenloop. Stichting Kijk Haar meldde zich daarvoor aan, in ruil voor naamsbekendheid en een overnachting op de popup-camping.

Winnaars

“Samenloop voor Hoop maakte nog veel meer matches”, licht Broeseliske toe. “De burgemeesters van Delft en Midden-Delfland, Marja van Bijsterveldt en Arnoud Rodenburg, wezen samen met Hovenier van der Heijden (de ‘winnaar’ van vorig jaar) de pitch van de Samenloop ook aan als de winnende pitch. Maar voor mij is elke match een winnaar – of nog beter: twéé winnaars. We gaan nu alle matches op een rij zetten en de maatschappelijke waarde daarvan uitrekenen. En, mocht je de Beursvloer gemist hebben: De Delftse Uitdaging biedt je de kans om 365 dagen per jaar een match te maken!”

Kijk voor meer informatie of een terugblik ook op de Facebookpagina van de Beursvloer Delft & Midden-Delfland. Op de foto (beschikbaar gesteld door Delft op Zondag) vlnr: Wilma Broeseliske met Chantal de Groot en Daniëlle van der Ende van Samenloop voor Hoop | Delft.

Bron: https://www.delft.nl/node/1239


De Beursvloer 10 april 2018

Beursvloer 2018 was een groot succes.
Hier een impressie van deze mooie dag: filmpje over de Beursvloer van 2018.
Dit filmpje is ons geschonken door Founder Pieter van Foreest.

Een overzicht van alle matches kunt u op de volgende pagina bekijken: Matches 2018 overzicht

De 12e beursvloer Delft en Midden-Delfland werd gehouden op 10 april 2018 van 17.00 uur tot 20.30 uur in het Huis van de Stad (gemeente Delft), Stationsplein 1, 2611 BV Delft.

Op de Beursvloer Delft en Midden-Delfland komen maatschappelijke organisaties en bedrijven samen om elkaar te ontmoeten, te netwerken en te handelen in betrokkenheid. Wat de één over heeft of graag wil bieden, heeft meerwaarde voor de ander en vice versa. Zo worden knelpunten van verenigingen en stichtingen op het gebied van menskracht, materialen, middelen, expertise en zaalruimte door het bedrijfsleven opgelost. En waarbij de maatschappelijke organisaties op hun beurt een tegenprestatie bieden die past bij het karakter van hun organisatie. Alles met gesloten beurzen. Zo onderhandelen alle deelnemers anderhalf uur lang op een dynamische en laagdrempelige manier over hun vraag en aanbod. Met elkaar maken we de  wereld op die manier een stukje leuker.

‘Vraag en aanbod’
Hier een verzameling voorbeelden van Beursvloermatches. Ter inspiratie en als stimulans voor eigen creativiteit

Je kon bij ons ter voorbereiding van de Beursvloer zelfs een workshop volgen.
Deelnemers ontvingen vooraf de lijst met andere deelnemers en vraag en aanbod. Natuurlijk kunt u onbeperkt matches maken. Vaak in een gesprek kom je met elkaar op nieuwe matches! Dat is de kracht van de beursvloer.

Je kon je kans op een Match vergroten én de beker winnen!
Er waren meerdere filmpjes ingestuurd waaruit de jury 3 winnaars hebben gekozen. De Jury bestond uit: Fonds 1818, Gemeente Delft en Hoveniersbedrijf Van der Heijden
De winnaars kregen tijdens de opening van de Beursvloer pitchtijd op het podium.
De burgermeesters van Delft en Midden Delfland kozen uit de drie podiumpitches de winnaar van de wisselbeker.
De winnaar van de wisselbeker was Samenloop voor hoop.

Dit jaar was er vooral aandacht voor
1) de originaliteit van de tegenprestatie
2) en het maatschappelijke impact

Programma:

16.30 uur – Inloop & ontvangst
17.00 uur – Opening door burgemeester Marja van Bijsterveldt (Delft) en
burgemeester Arnoud Rodenburg (Midden Delfland), aansluitend
Pitchwedstrijd en startsein Beursvloer
19.15 uur – Netwerken met hapje en drankje
20.30 uur – Afsluiting


Nieuw dit jaar was:

Verbeterde zichtbaarheid voor Bedrijven en grote maatschappelijke organisaties!  (eigen statafel)

Pitch je naar een match-wedstrijd. Zorg voor een originele tegenprestatie!

Beursvloer 2018 Flyer

Beursvloer 2018 Flyer1