Je vrijwillig inzetten voor een ander is een kadootje!

24 juni 2024

Meedoen in én bijdragen aan de samenleving dat doen we allemaal, sterker nog we ontkomen er niet aan. Of het nu op school is, het werk, bij je sportclubje, je wekelijkse kaartavond of een boodschapje doen voor je moeder of een buurman.
Wat fijn toch om er even voor een ander te zijn.

Ik heb me een tijd verbonden aan School’scool. Daar mocht ik leerlingen begeleiden bij het maken van huiswerk. Leuke pubers die de overstap maakten van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een spannende stap om de veilige schoolomgeving in te ruilen voor een grote VMBO school, maar het bood hen ook kansen om zich te presenteren aan nieuwe studiegenootjes.
Mooie gesprekken waren er om te horen wat er nu leeft in hun wereld en het digitale sociale tijdperk waar ze mee te maken hebben. Een kadootje was het om dit vrijwilligerswerk te mogen doen.

Wat me opviel was dat het hebben van middelen zoals bijvoorbeeld een computer of laptop niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend was. Het waren oude ‘beestjes’ die continu aan het stroom moesten hangen en wat kuren hadden met opstarten van programma’s.

Wat tof dat we bij de Delftse Uitdaging een laptop challenge aan het organiseren zijn. Een betekenisvol en lokaal evenement waar onze maatschappelijke partnerts en vrienden zich graag aan verbinden.
Goede en volledig refurbished laptops die hun weg eind augustus gaan vinden naar studenten met een kleine beurs in het voortgezet en hoger onderwijs.

Heb jij nog laptops op je werk of in huis die je graag wilt doneren voor dit doel. Mail naar info@delftseuitdaging.nl. We nemen ze graag in ontvangst!

Zoeken

Deel dit blogbericht:
"Je vrijwillig inzetten voor een ander is een kadootje!"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven